Keresés:

Utánpótlás válogatott

2017 Utánpótlás Válogatott keretek

 

Gyermek :

„A” keret :

- Hóman Gréta

- Janik Anna

- Sólyom Bori Luca

- Tóth Ninetta

 

 „B” keret:

- Bosits Bíborka

- Budai Liza

- Dömötör Doren

- Kiss Lizanna

- Pataki Anna

- Plavecz Szabrina

- Unger Jázmin

- Viasz Hanna

 

Ifjúsági:

„A” keret:

- Alasztics Alíz

- Jármy Vince

- Lehotai Máté

- Weinhardt Virág

 

„B” keret

- Bognár Dóra

- Budai Virág

- Gátfalvi Kíra

- Horváth Márkó

- Kovács Roland

- Markó Sándor

- Mészáros Marcell

- Ódor Evelin

- Sólyom Sára

- Szarka Éva

- Szuhai Péter

- Tóth Boglárka

 

Fiatal lovas :

„A” keret:

- Hollé Sára

- Ifj Lázár Zoltán

 

„B” keret:

- Kalán Eszter

- Reisz Panna

- Szladek Máté

 

 

 

 Díjugrató utánpótlás válogatottak programja - 2017

 

A gyermek, ifjúsági és fiatal lovas válogatott 2017-es versenyszezonra kitűzött ajánlott és kötelező külföldi és hazai versenyeinek tervezete.

 

  

   

Ajánlott, Válogatott edzőtábor

  EB válogató

 

Május 13-14

Válogatott edzőtábor

Balatonvilágos

JELENTKEZÉS HATÁRIDEJE:

MÁJUS 8.

 

 

 Május 19-21

 

Lamprechtshausen 

CSIO Ch J Yr 

 Június 10-11

Válogatott edzőtábor   

 

 

 Június 16-18

 

Hagen/GER

 CSIO Ch J Yr 

 Július 21-23

Samorin/SVK  

Samorin/SVK  

CSI**

 Augusztus 11-13

 

Samorin/SVK

 Európa-bajnokság
Ch J Yr

 

 

 

 

Amennyiben a fent felsorolt versenyeken kívül bármely korosztályos lovas más külföldi nemzetközi versenyen kíván szerepelni, részvételi szándékát az utánpótlás kapitánynak jelezze. A minősítő, illetve az ajánlott versenyekre a nevezést minél előbb, de legkésőbb a nevezési határidő előtt 5 nappal adja le minden lovas. A nevezésekkel kapcsolatos ügyintézésben Szalai Klaudia az illetékes, elérhetőség a szalai.kadi@lovasszovetseg.hu email címen.

A válogatott összetartás 2017. május 13-14-e között kerül megrendezésre Balatonvilágoson. Kérünk minden Válogatott kerettagot, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2017. május 1-ig a díjugrató szakági titkár felé jelezze.  A részvétel az “A” keret számára ajánlott, költségeket a Díjugrató Szakbizottság téríti, a “B” keret számára ajánlott, önköltséges.

A gyermek, ifjúsági és fiatal lovas Európa-bajnokság 2017 augusztus 9-13 között a szlovákiai Samorinban kerül megrendezésre. Annak a lovasnak, aki a kontinensviadalon részt akar venni, a kijelölt EB-válogató versenyeken kötelező a részvétel.

Az Európa-bajnokságon a döntőbe kerülési eséllyel rajthoz álló párosok indítását tervezzük, amely elv szerint a gyermek és ifjúsági csapat és a válogató időszakban kimagasló teljesítményt nyújtó fiatal lovas párosok EB részvételét tartjuk reálisnak. A válogatás fő szempontja a kiemelkedő és folyamatosan jó teljesítmény a válogatókon, a külföldi, és a hazai nemzetközi versenyeken. Az Utánpótlás Kapitány szakmai felelőssége az Európa-bajnokságon résztvevő Magyar Válogatott kijelölése és vezetése, ő dönt a kontinensviadal indulóiról. Az Európa-bajnokságra utazó keret összeállítását, az utazás költségvetését és logisztikáját legkésőbb a végleges nevezési határidő lejárta előtt 5 nappal a Díjugrató Szakbizottság elé terjeszti.

2017-ben az utánpótlás válogatott célja mindhárom korosztályban, hogy a nemzetközi versenyeken a lehető legeredményesebben szerepeljen. A CSIO Nemzetek Díja versenyszámában induló válogatott csapatainkkal, illetve a nagydíjakban rajthoz álló versenyzőinkkel, lehetőség szerinti legjobb helyezések elérése, az Európa-bajnokságon egyéniben induló lovasaink döntőbe jutása, csapat indulása esetén pedig pontszerző helyezés elérése a cél.

Fiatalok nélkül nincs jövő! Az utánpótlás kapitánynak és segítőinek az a célja és feladata, hogy a korosztályukban tudásuk, elért eredményeik, tehetségük és elhivatottságuk alapján kiemelkedő, legjobb lovasokat kiválassza és támogassa. Folyamatos fejlődésükhöz szakmai segítséget nyújtson. Az edzőtáborokban, a nemzetközi versenyeken és az Európa-bajnokságon szerzett tapasztalatokat, tudást felhasználva felnőtt lovasként a Magyar Válogatott és a Magyar díjugratósport hasznos és eredményes tagjai legyenek.

Amennyiben a gyermek, ifjúsági és fiatal lovas válogatott Nemzetek Díja versenyszámban áll starthoz, a Nemzetek Díjában induló ló nevezési díját a Díjugrató Szakbizottság fizeti, ha a Nemzetek Díja versenyszámban Magyarország több csapatot is indít, úgy a legeredményesebb csapat lovainak költségét téríti meg. A Nemzetek Díja és Nagydíj versenyszámokban induló illetve korosztályos Európa-bajnokságon részt vevő lovasok esetében a versenyszámok előtti pályabejárás saját edzővel történik és lóra szállás előtt, a pálya nehézségeit és a lovaglási stratégiát, az utánpótlás kapitánnyal megbeszélve állnak rajthoz.

Kérjük a válogatott keret tagjainak edzőit, úgy készítsék fel tanítványaikat és lovaikat, hogy a versenyszezon folyamán a válogatottban való szereplés esetén lehetőségeikhez és képességeikhez mérten a lehető legjobb formában álljanak starthoz. A válogatott lovasok edzőinek felelőssége, hogy versenyzőiket hosszú távra menedzseljék. Az utánpótlás korosztály lovasai, edzői és lótulajdonosai szakmai téren felmerülő kérdéseikkel forduljanak bizalommal Kövy András utánpótlás kapitányhoz. Elérhetőségeink és információ a szakág honlapján.

 

Kaposvár, 2016. 02. 20.

Kövy András

Utánpótlás Szövetségi Kapitány

 

© Magyar Lovas Szövetség | Minden jog fenntartva | Oldaltérkép | Grafika és szerkesztés: Win-Win Position Kft.
Archívum