Mráz Tamásé a bábolnai Grand Prix

Az első két nap a felnőtt válogatott két legjobb lovasáról szólt, csütörtökön a Timpex Ménes versenyzője, ifj. Szabó Gábor Timpex Ben Hurral, míg pénteken az Airventes, Horváth Balázs PM Chaccerával nyerte a legmagasabb versenyszámot. A szombati 145 cm viszont ifj. Máté István sikerét hozta Casus Bibendivel, aki nyerte a kétfázisos versenyszámot. Huszonkét lovas állt starthoz a másfél millió forint összdíjazású, 150 cm-es Grand Prixben.

Ebben az évben újításként kétfordulós elbírálással rendezték a rangos versenyszámot. Hét lovas került a második fordulóba, amely után két fiatal férfi tudott hibátlant lovagolni. A győzelmet a Castilia Kft. lovasa, Mráz Tamás szerezte meg a nagyszerű formában ugró, Astral C-vel.

PC-06 mráz astral c

Második helyre, a Pirik Farmos, ifj. Néveri Imre László került, a még csak nyolc éves Casparkkal. A miskolci Szuhai Gyulának most még nem sikerült a harmadik bábolnai Grand Prix győzelem, hiszen a Gyula Farmos lovas korábban kétszer nyerte a Bábolnai Nagydíjat, de ezúttal Druid HH Z-vel,kéthibapontos összteljesítménnyel a harmadik helyen zárt. Negyedik helyre ifj. Petrik Béla került Ducheval, ötödik szintén Mráz Tamás lett másik lovával, Spartacus Hotel Kapitánnyal, hatodik helyen végzett ifj. Máté István a sárga Charcinue nyergében, míg hetedik a legeredményesebb hölgy lovas, Babó Szilvia PM Cascavellel.

30224077 1718060098217327 1258638081 o

A következő Grand Prix fordulóra május 13-án a kecskeméti Airvent Lovasclubban kerül sor.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

© Magyar Lovas Szövetség | Minden jog fenntartva | Oldaltérkép | Grafika és szerkesztés: Win-Win Position Kft.
Archívum