Felnőtt válogatott

Felnőtt válogatottak programja - 2018

2018. évi fő célok:

- Budapest CSIO 5*- Divízió 2 Finálé (augusztus 9-12.)

- Díjugrató Világbajnokság Tryon (szeptember 19-23.)

Ez a két verseny az,  amely meghatározó a felkészítő versenyek megválogatásánál.

A felkészítő versenyek az alábbiak:

- Linz CSIO4* (május 3-6.)

- Herneacova CSIO3* (május 31 – június 3.)

A linzi CSIO előtt az ugyanitt rendezendő CSI, illetve az arezzoi CSI biztosít felkészülési lehetőséget a válogatott lovasok számára.

Budapest előtt Herneacova, Olomouc, Samorin (CSI4*), Pozsony azok a nemzetközi versenyek ahol a lovasaink eredményesen szerepelhetnek.

A Világjátékokra a tervek szerint a 2017-es göteborgi Európa-bajnokságom szerepelt válogatott utazik. A tartalék lovas kijelöléséről a 2018-as szezon CSI, CSIO versenyei alapján szeretnénk döntést hozni.

Mivel a CSIO-k tekintetében a mi divíziónk mozgástere meglehetősen beszűkült 2018-ban, ezt a szezont szeretném arra is felhasználni, hogy a jövőbeni válogatottságra aspiráló párosoknak lehetőséget adjunk a nemzetközi, (minimum 3*) szintű versenyzésre, tapasztalatszerzésre.

A tavalyi évvel szemben, idén a bő keret előzetes kijelölése nem célom. Azokkal a lovasokkal, akik az elmúlt évben ígéretesen mentek a hazai CSI-ken illetve a GP fordulókon és a Magyar Bajnokságon, úgy esélyük van a fent említett versenyeken CSI, CSIO rutint szerezni, természetesen folyamatosan fenntartom a személyes kapcsolatot és az egyeztetés lehetőségét.

E körbe az elsőszámú válogatott tagjainak esetlegesen második számú lovai is beletartoznak.

Válogatottságra csak olyan páros gondolhat amely külföldi CSI, CSIO versenyen minimum 3*-os szinten rutint szerez, ott megfelelő eredményt ér el. A hazánkban rendezett nemzetközi versenyeken való jó szereplés természetesen fontos az adott páros megítélésének szempontjából, de a válogatottság szempontjából számomra a külföldi környezetben elért eredmény a mérvadó.

A fent nevezett felkészülési versenyek egyben nagyrészt a Közép-Kelet Európa liga világkupa kvalifikációs versenyei is. Ezek – figyelembevéve az elmúlt évek jó Világkupa eredményeit - idén is kiemelt jelentőségűek.

Amennyiben a Felnőtt Válogatott Nemzetek Díja versenyszámban áll starthoz, a Nemzetek Díjában induló ló nevezési díját a Díjugrató Szakbizottság fizeti, ha a Nemzetek Díja versenyszámban Magyarország több csapatot is indít, úgy a legeredményesebb csapat lovainak költségét téríti meg.

A felnőtt 2018-as válogatott:

- Horváth Balázs -  Zordon

- Hugyecz Mariann – Chacco Boy

- ifj. Szabó Gábor – Timpex Bölcsész

- Krucsó Szabolcs – Chacco Blue II

-ifj. Kövy András - Heuréka

-Szász Sándor - Lorenzo 354

-ifj. Lázár Zoltán - Katyusa

Németh István

Szövetségi kapitány

© Magyar Lovas Szövetség | Minden jog fenntartva | Oldaltérkép | Grafika és szerkesztés: Win-Win Position Kft.
Archívum