A magyar utánpótlás Európa vérkeringésében
A manerbioi CSIO nagydíjban sem maradt el a magyar siker. Az ifjúságiaknál Fa Lili Gingerrel az összevetésben 4 hibaponttal helyezettként végzett az 55 indulós mezőnyben. Az ifi nagydíj a francia Bost Margaux győzelmét hozta, de az alappályán a magyar lovasok is tudatos, szép lovaglásokkal a középmezőny elején végeztek: Burucs Borbála Mama Miával 4, Biharvári Attila 5 és Sohajda Júlia Captainnel 8 hibaponttal.

A gyermek nagydíjban Szladek Máté Toll Aristóval 12 és Stetzl Matthias Roncallival szerzett 8 hibapontja mellett a Nemzetek Díja második fordulójában is hibátlanul lovagló Ujvári Barbara Tháliával nyolcadmagával bekerült az összevetésbe, ahol gyors 4 hibapontos teljesítménye a hatodik helyhez volt elég. A győzelmet az olasz Alvaro Matias tartotta otthon.

Az egyéni magyar lovasok közül Burucs Barna a 7 éves Grandával ismét bizonyította kimagasló tehetségét, de a gyermekeknél Benőcz Tamás tanítványa Bagyánszki Gabriella igazán helytállt, és a 17 éves Mráz Tamás is jó pályákat teljesített. Összegezve: a nagyon korai szabadtéri időpont ellenére a magyar díjugrató utánpótlás megint bebizonyította, hogy igenis helyet kér Európa versenysportjának vérkeringésében. A közeljövőben a vizesárok hibák kijavításával még reményteljesebbek lehetünk.