Horváth Balázs és Eternally sikere a Nagydíjban
Őt rögtön utána még ketten követték, aztán sokáig megint mindenki hibázott.  Több hazai lovasunk is elvérzett egy-egy akadályon, többek között James Wingrave Sissivel, Szentirmai Ferenc Belfast Knight-tal és Szuhai Gyula Brodyval. A tegnapi Nagydíjban 4. helyen végző Jenei Sándor is feladta a küzdelmet Loradin nevű lovával.
Közben született még egy pár hibátlan teljesítmény. Utolsó induló volt a Nagydíjban Hugyecz Mariann Lasluival, miután nekik is sikerült hiba nélkül végigmenniük a pályán ők lettek az összevetés utolsó indulói. Így tehát 2 magyarnak szurkolhatott a népes nézősereg. Horváth Balázs volt az első összevető és igazán bravúros lovaglással egy viszonylag gyors hibátlant produkált Eternallyvel, így adva fel a leckét a 7 további versenyzőnek. Az utána következő lovasok majdnem mind verőhibát vétettek, kivéve a lengyel Lukasz Jonczyk-ot, aki Tarrano-t lovagolta, ő viszont lassabb volt mint Eternally, így még mindig Horváth Balázs vezetett. Az utolsó előtti induló a német színekben versenyző Jörne Sprehe és a szürke kanca Giardina volt. A gyors kis kanca nem hibázott és Jörne Spehe rendkívül gyors pályával átvette a vezetést. Az utolsóként induló Hugyecz Mariann biztonságos lovaglásra törekedett, ami sikerült is neki, így végül a negyedik helyen zárt. A Nagydíjat tehát a német Jörne Sprehe nyerte Giardinával a második helyen végző Horváth Balázs és Eternally előtt.

Jörne Sprehe és Giardina

Horváth Balázs és Eternally