Rendkívül eredményesen kezdtek a magyar díjugratók

A délelőtti show számokat egy második nyitószám követte 140 cm-en, mely számot kétfázisos elbírálással rendezték.
Itt az olasz Emanuele Gaudiamo tudott a leggyorsabban és hiba nélkül végezni a második fázisban is, így ők nyerték a számot Otello de Villeneuve-vel.

Emanuele Gaudiano - Otelo de Villeneuve

A legjobb magyar páros ezúttal Kovács Henri és Agropoint Cassius volt, akik szintén hiba nélkül tudták teljesíteni a második fázist. Ők az ötödik helyen zártak.

Kovács Henri és Agropoint Cassius

Az esti Világkupa minősítőben 145 cm-re kerültek az akadályok a Rob Jansen és csapata által épített pályán. A hiba-idős versenyben 42-en álltak starthoz, ebből 11 volt  hazai lovas. A párosoknak már az alapidőn belüli lovaglás is feladatot adott és a 17 indulóig nem is volt hibátlan lovaglás. Akkor érkezett a pályára Horváth Balázs és Eternally, akik remek teljesítményt nyújtva mutatták meg, hogyan kell hibátlanul megoldani a feladatot. A közönség kitörő örömmel fogadta a magyar "0"-át. A Horváth és Eternally páros azonban nem sokáig állhatott az élen, mert Pirik Zsolt és Havanna majdnem 5 másodperccel gyorsabbak voltak, így átvették a vezetést. Az utolsó hibátlan pályát, a harmadikat pedig mindenki örömére szintén magyar versenyző, James Wingrave és Agropoint Crosshill mutatták be. Így az első három helyen ismét hazáink lovasai állhattak az eredményhírdetésen és újból nekünk játszották a Himnuszt.

SZÉP VOLT FIÚK, CSAK ÍGY TOVÁBB!!!

Pirik Zsolt és Havanna

James Wingrave és Agropoint Crosshill