Keresés

CSIOChJYR San Lazarro/ITA - Olasz varázslat

Tíz magyar lovas tizenkét lóval próbált szerencsét. A pályák nehézsége és a mezőnyök színvonala a kontinensviadal szintjét súrolta. A verseny teljes egészét meghökkentő olasz fölény jellemezte.

 
A póniknál, magyar szemmel nézve elképesztően nehéz, 130 cm-es Nemzetek Díjában a svájci győzelem után az olaszok mindent besöpörtek. A Gianluca Bormioli által vezetett gyermek, ifjúsági és fiatal lovas csapatot megközelíteni sem tudták a svájci, német, belga vagy spanyol kvartettek.

 
Mi magyarok nem tudtunk jó eredményt produkálni, hiába lovagolt a gyermek Nemzetek Díjában Burucs Barna a holland tenyésztésű Wapséval egy nagyszerű hibátlant, majd két nap múlva a nagydíjban 4 hibapontot, Mike Dalma Tactickal pedig mindkétszer nyolc hibaponttal ért körbe, Stetzl Matthias és Szegedi Adrienn nem tudták a pályát abszolválni, így csapatunk lemaradt a második fordulóról.

 
Az ifjúságiaknál kitűnő pályákat láthattunk a Sohajda Júlia - Captain és Burucs Borbála - Mama Mya párosoktól, akik csakúgy, mint a későbbi nagydíjban, két-két verőhibával teljesítették a 12 ugrásból álló, 140 cm-es pályákat. Az ifi csapatból Pellérdy Nóra nem tudta megismételni szabadtéri formáját, míg Berkes Máténak még soknak bizonyult egy ilyen Nemzetek Díja. A versenyen azonban mégsem maradhatott el a magyar himnusz, hiszen Szegedi Adrienn L-Chamonix-val nyert egy 115 cm-es, összevetéses számot, míg Nevelits Laura Reménnyel és a még csak 12 éves Szalay Judit Lexyvel egy-egy kiegészítő versenyszámban helyezéseket értek el.Szotyori Nagy Kristóf

csapatvezető

 
PARTNEREK
weboldalkészítés, webdesign, weblapkészítés © 2008 Magyar Lovas szövetség www.lovasszovetseg.hu