Dobogón a magyar fiatalok Wiener Neustadtban
A póni, gyermek, ifjúsági és fiatal lovas korosztályban csaknem 250 ló gyűlt össze, köztük 24 magyar lovas 34 lóval erősítette országunkat. A hazánkban többször járt német pályaépítő, Georg Bödicker a verseny három napja alatt rendezett 17 versenyszámban jobbnál jobb pályákkal várta a mezőnyöket.

A gyermek korosztály 120 cm-es nagydíjában a cseh Lucie Prikrykova az összevetésben megelőzte az idei Eb ezüstérmesünket, Burucs Barnát, aki a most még csak hatéves Caretino H-t lovagolta. A debreceni Szegedi Adrienn az első két nap helyezéseit folytatva L-Chamonix-szal negyedik lett, így épp megelőzte Egervári Attila tanítványát, az első nemzetközi versenyén résztvevő Stetzl Matthias - Roncalli párost.

Az ifjúsági nagydíjban Demi Dijks által holland győzelem született, az egyetlen magyar helyezést az összevetésben kettőt verő Burucs Borbála Mama Myával szerezte meg.

A legkellemesebb meglepetés a fiatal lovasok nagydíjában érte a magyar tábort, hiszen a 145 cm-es alappályát hibátlanul teljesítő Hmaidi Fatima a kisbéri Sissyvel második helyen végzett a szlovák Monika Noskovicova mögött. A tavalyi nagydíj másodikja, Debreceni János Coloradóval idén a hatodik helyen zárt.

A verseny másik kiemelkedő eseménye a szombat esti csapatverseny volt. 14 kvartett nevezett, de a győzelem egy pillanatig nem volt kérdéses. A német csapat tiszta hibátlannal megközelíthetetlen maradt. A második helyre 17 hibaponttal az osztrák 1-es csapat került, és a 2006-os, emlékezetes magyar győzelem után ismét dobogóra állhatott egy magyar válogatott. Néveri Imre -Kopernikusz 8/8, Nevelits Laura - Remény 4/0, Berkes Máté - Táno 4/8, Sopronyi András Rosi's Paula 8/4; összesen 28 hibaponttal a 3. helyre került. A további magyar csapatok a 6., 11. és 13. helyet szerezték meg. Ezekből a csapatokból kiemelkedő teljesítményű volt a vas megyei Devecseri Krisztián - Premier hibátlan lovaglása és a Balatonvilágoson készülő Fa Lili 4 hibapontos pályája.

A további kiegészítő számokban Nevelits Laura és Fa Lili két-két, Sopronyi András egy helyezést ért el.