Kűzdelem a Championatusért

A póni kategóriában 9 póni nevezett a részvételi díj csökkentése ellenére. Sajnálatos, hogy a két póni szövetség idén sem tudott tömegeket megmozgatni a részvételhez. Ahhoz, hogy a nemzetközi póni díjugrató versenyek porondjára kilépjen a magyar póni társadalom, elengedhetetlen az összefogás, amihez a championátus versenysorozatán keresztül vezethet az út. A Varga Ménes lovasa, Varga Ábel uralta a kategóriát, mindhárom nap győzött a holland tenyésztésű Lady Nowell-lel.

Gyermek korosztályban (10-12 év) a vasárnapi döntőt Schmidt Zsolt tanítványa, Szabó Kitti nyerte Kürtös Kabalával.

A legnépesebb mezőny idén ismét a serdülő B korosztályban (13-15 év) gyűlt össze. Első két nap a mezőny legrutinosabb lovasa, Mráz Tamás nyert, míg a vasárnapi döntőben az izsáki Almási Barbara győzött az edzője, Heibl Ágnes által felkészített Nárcisszal.

A legnagyobb létszámcsökkenés a serdülő A (16-18 év) korosztályban mutatkozott. A vasárnapi győztes a Budapesti Lovasklub lovasnője, Kertész Noémi lett, a kitűnő képességű pej kancával, Suskával.

Az utánpótlás korosztályban (19-25 év) a vasárnapi döntő összevetésébe három lovas jutott be, ahol végül egyetlen hibátlan lovaglás született, győzött a Castília egyesület lovasnője, Kurnyák Ágnes, Shakana C-vel.

Hét kvartett próbált szerencsét a csapatversenyben, ahol a tavalyi győztes, a Fábiáncsics Gábor által vezetett Ceglédi Lovasklub folytatta tavalyi sikersorozatát - az összevetés után megnyerték az első fordulót.