Burucs Barna történelmet írt Belgiumban

Tizenhét nemzet 75 lovasa állt starthoz, és a verseny kimenetele minden magyar álmot felülmúlva fantasztikus eredményt hozott. A 14 éves Burucs Barna a nővére által a versenyre átadott 11 éves pej Mamma Myával az elődöntő harmadik helye, a csapatverseny dupla hibátlanja után, a döntő mindkét fordulójában hiba nélkül lovagolt, és az összevetés után egyéni ezüstérmet szerzett Magyarországnak! A fiatal korosztályok díjugrató Európa-bajnokságainak történetében eddig egyetlen ezüstérmünk volt, mégpedig a 60-as években a jelenleg versenybíróként tevékenykedő Krizsán János jóvoltából, és most, közel fél évszázad után Burucs Barna bebizonyította, hogy a magyar díjugratás helyet kér Európa elitjében. Svájci kontinens bajnokot avattak, Larissa Notz nyert Sjarlottéval, míg a bronzérmes 1 időhibaponttal zárva a belga lovascsalád ifjú tagja, Jos Veeroy lett Tia Mariával.

A csapatversenyben induló 15 nemzet közül 8 kvartett jutott a második fordulóba, ahol a magyar csapat az 5. helyen fordult. Az ifjúsági és fiatal lovas egyéni Európa-bajnoki aranyérmek után Nagy-Britannia tovább bővítette csapat arannyal éremkollekcióját. Szegedi Adrienn és L-Chamonix nem tudott hozzátenni a csapat eredményhez, azonban Mike Dalma Tactickal mindkét fordulóban csupán 1-1 verőhibát vétett, amivel később az egyéni döntőbe is bejutott. Burucs Barna dupla hibátlanja, és Bölcskei Márk első fordulós hibátlanja után a 3. hely is elérhetőnek tűnt, de a monori Faház kft. fiatal tehetsége Rádiháza Szendergővel sajnos nem a soron következő ugrást ugrotta a második fordulóban, így csapatunk a 8. helyen zárta az Európa-bajnokság csapatversenyét.