Magyar napok Csehországban
A verseny egyik csúcspontja a vasárnapi 140 cm-es nagydíj volt, ahol 27 lovasból két hibátlan alappálya után Szabó Gábor, a nyíregyházi Timpex ménes tulajdonában álló Ábránddal, az összevetésben győzedelmeskedett a cseh Jan Studnicka előtt. A nagydíj negyedik helyezettje Fa Lili lett Tilanával, hatodik helyezettje pedig a hosszú szünet után ismét visszatérő Anemourral Bandi Barbara. Hetedikként egy vizesárok hibával Sohajda Júlia végzett új lovával, a jól ismert Cosinus apaságú pej Captainnel.

Hat csapat állt starthoz a szombat délutáni Nemzetek Díja Trophyban, amelyben az 1984-es szilvásváradi fogathajtó világbajnokságot idéző totális magyar siker nyűgözte le a cseh közönséget. A magyar 1-es csapat fölényesen győzött, amelyben Tóth Péter Zenóbiával 4-4, Hmaidi Fatima Sziszivel 0-4, Biharvári Attila Timonnal 0-0, Szabó Gábor Timpex Ábránddal 0-/ hibaponttal lovagolt, megelőzve a magyar 2-es és magyar 3-as csapatot, míg a vert mezőnyben a házigazda cseh, a szlovák és az osztrák kvartettek kerültek.

A verseny legeredményesebb ifjúsági lovasa Biharvári Attila lett, aki Gordonnal és Timonnal lovagolta össze ezt a címet. A további versenyszámokban is halmozódtak a magyar helyezések, az ifik közül Mráz Tamás, Lang István tanítványa, Vincze Martina, Bényei Bettina, Sohajda Júlia és Pellérdi Nóra, a juniorok közül Sopronyi András, a gyermek korosztályban pedig a monori Faház Kft. lovasa, Bölcskey Márk és hűséges társa, Rádiháza Szendergő a nagydíjban második lett és helyezéseket szerzett, csakúgy mint Mike Dalma Tactickal.

A verseny értékeléseként elmondható, hogy a magyar utánpótlás lovasok a közép-európai térségben, korosztályukban nem csak egy-egy véletlenszerű, hanem a folyamatos eredményes teljesítményekkel tudják Magyarország díjugrató sportját ismertebbé tenni.

Utánpótlás kapitány