Keresés

A 18 éves Kovács Henri minősült a 2010-es VB-re!

A számban 47 versenyző - köztük nyolc olimpiai bajnok díjugrató - állt rajthoz. Összesen hat lovas került az összevetésbe, akik közül a 2008-as olimpiai csapatbajnok McLain Ward - Sapphire páros (USA) szerezte meg az első helyet. Kovács Henri lova, a bombaformát mutató Sassicaia, egyedül a tripplebarre-t ütötte le, ugyanazt az akadályt, melynél az egyéni olimpiai bajnok Eric Lamaze - Hickstead páros is hibázott. Az alappályára egyébként jellemző volt, hogy sokan végeztek kétjegyű hibapontszámmal.
A verseny pályaépítője, a német Frank Rothenberger, elismerően beszélt fiatal versenyzőnk rendkívül érett, kitűnő lovaglásáról.
Az amerikai csapattagok szerint Henri folyamatos jó szereplése egy újabb bizonyíték arra, hogy annak a népnek, amely ilyen kicsi, és mégis adni tudott egy Némethy Bertalant a világnak, nagyon különleges lovas-érzékkel kell rendelkeznie.
Egy biztos, Kovács Henri 18 évesen beállt azon felnőttek társaságába, akik segítenek újradefiniálni és fellendíteni a magyar lovassportot.

GRATULÁLUNK!!!

Forrás: www.equime-design.hu


 
PARTNEREK
weboldalkészítés, webdesign, weblapkészítés © 2008 Magyar Lovas szövetség www.lovasszovetseg.hu