Egyéni sikerekkel zártak a fiatalok

A vasárnapi nagydíjakban mindháromszor dobogóra állhatott magyar lovas. A 145 cm-es junior nagydíjban az egész évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó Debreceni Jánost a Color apaságú szürke Coloradóval csak az osztrákok legjobbja, Esther Gmall Loretával tudta legyőzni. Az ifjúsági korosztályban a cseh Filip Dolezal nyert Laramisszal, ám a harmadik helyen - nem kis meglepetésre - az élete első nemzetközi nagydíját lovagló 16 éves Fa Lili végzett a még csak 6 éves Ginus apaságú Gingerrel. A gyermek korosztályban pedig az Arena Nova-i győzelmét megismétlő Wili Fischer lett az első, míg a harmadik helyet Kovács Zoltán 13 éves tanítványa, Mike Dalma szerezte meg a pej Taktickal.

14 négyfős csapat nevezett a Nemzetek Díja versenyszámban, de hiába lovagolt hibátlanul Tóth László Baccarával és Debreceni János Coloradóval és lebbent fel a 2006-os emlékezetes csapatgyőzelem képe, a két ifjúsági lovas: Burucs Borbála Mama Myával és Szabó Gábor Ukarlosszal nem tudták elviselni az esélyesség terhét, és a magyar I. csapat rosszabb időeredménye miatt a 7. helyre szorult. A magyar II. csapat a 12. helyen végzett, melyben Sohajda Júlia a sárga Final Destination Z-tel tudatos lovaglást mutatott be és jelezte, hogy a jövőben számolni kell vele.

A további versenyszámok is sok magyar sikert hoztak, hiszen a junior korosztálytól búcsúzó debreceni Tóth László Baccarával két győzelmet szerzett, míg Masnival és Randival is többször helyezettek lettek, Szabó Gábor pedig Ákos Ajtony sárga kancájával, Dórával hibaidős számot tudott nyerni, de Berkes Máté, Szabó Illés, Mráz Tamás is megmutatták, hogy a hazai versenyekről kilépve, a nemzetközi porondon is van helyük.

csapatvezető