Bravúr Bécsújhelyen
A gyermek korosztályban (12-14 év) három csapatból egy verőhibával Ausztria mögött második helyen végeztünk. A hazai kvartettekből első nemzetközi szereplésükként Jován Richárd Vénusszal és Bölcskei Márk Rádiháza Szendergővel is hibátlanul teljesített, míg Mráz Tamás a sárga Maxim Mokkával egy és Kovács Zoltán tanítványa, Mike Dalma Tactickal három verőhibát vétett. Az egyéni versenyszámok sem maradtak magyar siker nélkül, hiszen az első nap Jován Richárd második, Bölcskei Márk harmadik helyet gyűjtött be. A nagydíj nyertese, az idei Gyermek Európa-bajnokság osztrák helyezettje, Wilhelm Fischer mögött pedig Bölcskei Márk lett a második.Az ifjúsági korosztályban szintén viszonylag új csapattal álltunk ki. Cél a rutinszerzés volt, de péntek este az Arena Nova szépszámú közönsége előtt minden összejött a magyar fiataloknak. Béni Lilla a szürke Sodomával a kettes ugrás ’A’ eleménél egy verőhibát vétett, de ezután a Fábiáncsics tanítvány Nagy Eleonóra Páhollyal, Pellérdi Nóra a hét éves Anjessával és a csapat legrutinosabb tagja, Béni Dániel Devonnal jobbnál jobb hibátlanokkal biztosították a csapatgyőzelmet. A másnapi nagydíj - a gyermek korosztályhoz hasonlóan - második helyet hozott, hiszen az osztrák Elena Fischer nyert a Stauffenberg apaságú Stöckingerrel, megelőzve a Béni Lilla - Sodoma párost.Bár az Arena Novában az idei nemzetközi korosztályos versenyekhez képest sokkal visszafogottabb mezőny jött össze, sikereink értékét ez nem csökkentheti, hiszen a német Georg Bödicker színvonalas pályáin a magyar fiatalok sorra nemzetközi szintű teljesítménnyel lovagolták a hibátlanokat.

csapatvezető