Korosztáyos Championatus - Kaposvár
A kéthetes esőzés nem volt túl jó előjel a kaposvári forduló előtt, de a Lovasakadémia Seregi János vezetésével mindent megtett, hogy a championátust színvonalához méltóan lebonyolíthassák. A „négy évszak” borítású szabadtéri pálya kitűnően vizsgázott, kisebb tökéletesítések után a jövőben ismét potenciális versenyhelyszínné nőheti ki magát a kaposvári létesítmény. Csete Gábor pályaépítő a kiírásoknak és az elvárásoknak megfelelően kitűnő pályákat épített a nyugat-európai színvonalú ugrásparkból. A póni 1-es kategóriában az első fordulóban 3 indulóból Braunitzer Enikő a tarka Twisterrel mindhárom nap bezsebelte az első helyezést, míg a póni 2-es kategóriában 8 indulóból első nap a prosperes Újvári Barbara győzött Lancelottal, második nap a címvédő Varga Ábel lett az első Lady Novellal, a vasárnapi összevetéses számot pedig az Adrás família fiatalja, Adrás Gábor nyerte meg Kamillával A gyermek lovasoknál (10-12 éves) az első napi győztes Rezgő Zoltán tanítványa, Gál Fanni lett My-Nosszal, míg második és harmadik nap a dunaszekcsői Papp Eszter nyert a rutinos Cubával.  A legnépesebb mezőny, 53 induló a serdülő B (13-15 év) korosztályban gyűlt össze, ahol a közönség jobbnál-jobb lovas teljesítményeknek tapsolhatott. Első nap a Kabókapusztáról érkezett Abkarovits József győzött Lurkóval, második nap Petrik Béla tanítványa, Zrínyi Barbara nyert a szélnél is gyorsabb Gondolattal, míg a vasárnapi összevetéses számban a nemzetközi pályákon már bizonyító Mráz Tamás bizonyult a legjobbnak a sárga Maxim Moccával.  A serdülő A korosztályban (16-18 év) első nap a makói Tóth Ferenc Dávid nyert a Koppány apaságú Koktéllal, második nap Fábiáncsics Gábor tanítványa, Vindeczker Alexandra került ki győztesen Zuhatag nevű kancájával, míg harmadik nap a fedettpályás amatőr bajnokság második helyezettje, Szollár Zsófia utasította maga mögé a mezőnyt Conrad Canada nyergében. supportEmptyParas A legmagasabb pályákon, 125-130 cm-en az utánpótlás korosztály (19-25 év) versengett. A pénteki győztes a Lajtahanság színeiben lovagló Vörös Veronika lett az idei évben kitűnő formát mutató Matinéval, majd a jáki Fajka Dávid nyert hűséges társával, Wernerrel és vasárnap ismét női győzelemmel záródott a kaposvári forduló, hiszen győzött Gonda Márta Amati Adonisszal. A korosztályos championátus talán legizgalmasabb versenyét a 8 kvartettből álló csapatverseny hozta, hiszen a három korosztályból (serdülő B, serdülő A, utánpótlás) álló csapatok lovasai egymás pályáit végigizgulva követték a fordulatos versenyszámot. A csapatgyőztes az egyedüli hibátlan teljesítményt nyújtó Pest megyei Anonimus csapat lett, megelőzve az összevetés után a második helyet megszerző, egyetlen lovasklubként induló Ceglédi Lovasklubot, míg a harmadik helyre a Pest megyei Feketesereg csapata került Fejér megye csapata előtt. A korosztályos championátus augusztusban folytatódik, először a szolnoki Tiszaligetben, majd a harmadik, záró fordulóval, ahol a championátus végső sorrendje fog kialakulni a tápiószentmártoni Kincsem Lovasparkban.